Voorstellingen

HUIS G.

Zaterdag 28 september 20.15 uur

Een bloedstollende muzikale liefdesthriller

Wanneer een stel zijn intrek neemt in een nieuw huis voelen hun buren, na mislukte pogingen om contact te maken met de nieuwe bewoners, al snel aan dat er iets niet helemaal klopt. Maar wat er echt schuilgaat achter de voordeur van Huis G. is gevaarlijker, ingewikkelder en explosiever dan ze voor mogelijk hielden. 

Stapel (1+)

September Me: zondag 29 september 9.30 uur

Voor kinderen van 1 tot en met 3 jaar en hun (groot)ouders.

De poëtische en tegendraadse muziekvoorstellingen van collectief Frisse Oren raken zowel kinderen als hun (groot)ouders op esthetisch, inhoudelijk en emotioneel vlak.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

De Familie Sax (4+)

September Me: zondag 29 september 16.00 uur

Betreed de Betoverende Wereld van De Familie Sax. Een muzikaal avontuur met het Berlage Saxophone Quartet voor het hele gezin!

Stel je voor: saxofoons die met elkaar praten, huilen, lachen, en een heuse familie vormen, variërend van de mopperige opa bassax tot het schattige kleintje schuifsax. Maak kennis met de unieke en tegelijkertijd zo herkenbare Familie Sax

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

Odiezee (8+)

Première: Zon 6 okt. 15.00 uur
Herfststukjes: Zon 27 okt. 15.00 uur

'Met een zeewaardige soundtrack en een belangrijke rol voor het decor wordt Odiezee
 een odyssee op zakformaat'  ★★★ NRC

In deze bewerking van de Odyssee door Abdelkader Benali met muziek van Anne-Maartje Lemereis woont een meisje met haar 3 moeders in een flatje, 3-hoog achter. Ze mist haar vader en probeert hem te bellen, maar haar moeders willen daar niets van weten. Ze besluit hem zelf te gaan zoeken. 

Rising Waves

Vrijdag 11 oktober om 20.15 uur

Neem een duik in minimal music voor vier saxofoons & viool.

Syrène saxofoonkwartet  & Merel Vercammen onderzoeken in dit concert wat er gebeurt als de zeespiegel stijgt. Na jaren van riding the waves en economische voorspoed worden de golven steeds dreigender en staat het water ons aan de lippen. Weten we te ontsnappen, net als de leeuwerik die opstijgt in The Lark Ascending

SEIZOENEN

Zaterdag 12 oktober 2024 20.15 uur

Vivaldi schreef 300 jaar geleden een monsterhit. Hoe klinken de jaargetijden in de 21e eeuw? 


Violiste Lonneke van Straalen vroeg componisten Trevor Grahl (1984) en Anne Maartje Lemereis (1989) om de huidige klimaatomstandigheden op muziek te zetten. 

THE MING PASSION

Zondag 13 oktober 2024

Een eigentijds, ecologisch passieverhaal over de relatie tussen mens en zee.


Uitgevoerd door VONK; een ensemble met een eigen geluid door de originele bezetting van zang, houtblazers en slagwerk The Ming Passion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: Een 500 jaar oud tweekleppig schelpdier werd opgevist voor de kust van IJsland. Ming werd een ware mediahype. 

Superball, Lollipop & Mr. Classic (8+)

Herfststukjes: don 31 okt. 15.00 uur

Beatbox meets klassiek slagwerk. Theaterkrant: 'Aanstekelijke slagwerkers en spectacularie beatboxer trekken samen op'

Dit theatrale concert van Oorkaan en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) heeft een eigen sound, luisterbeleving en visuele kracht voor iedereen vanaf 8 jaar oud. Ga mee in de wereld van beats en klassiek slagwerk. 

Krijtje Mij (4+)

Herfststukjes: vrij 1 nov. 14.00 uur

Krijtje Mij is een interactief en speels dansfeest voor het hele gezin.


Een ontmoeting tussen kinderen, volwassen bezoekers en dansers, een kennismaking met als ingrediënten elkaars bewegingen en krijt. Samen creëren dansers en publiek een uniek levend schetsboek, waarin gezamenlijk wordt getekend, gedanst en beleefd.

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.