Duurzaamheid

De missie van ons gastgezelschap Holland Opera is: voor de toekomst. Daarom maken wij ons uiteraard ook hard voor duurzaam ondernemen. Holland Opera gaat zorgvuldig om met alle materialen die worden aangeschaft of gemaakt. Zo worden de materialen van de decors nagenoeg altijd herbruikt. Het decor van Blauwbaard uit 2013 werd omgebouwd tot decor van Don Giovanni in 2016. Een deel werd vervolgens gebruikt in 2020 voor Vliegende Hollander en in 2022 maakte ook gezelschap Vis a Vis hier gebruik van. Het decor van Goud uit 2007 werd onlangs gerefurbished voor Odiezee. Datzelfde geldt voor kostuums. De lange jassen uit King Arthur van 2009 werden in 2019 opnieuw gebruikt in Meermeisje. De kostuums van Eendje Buitenbeentje waren eerder gebruikt in Suikertantes.

De Veerensmederij, het huistheater van Holland Opera maakt volledig gebruik van LED verlichting. Ook alle theaterspots zijn voorzien van LEDlampen. 
In januari 2025 wordt gewerkt aan de verduurzaming van ons pand. We worden dan het eerste gasloze monumentale pand van Nederland.
We krijgen onder andere een gasloze keuken en PV-panelen op het dak.

We proberen afval niet alleen zo goed mogelijk te verwerken, maar ook te voorkomen. We scheiden onder meer papier en karton, glas, pmd, grofvuil. We maken geen gebruik van plastic bekers, zowel op kantoor, backstage als het publiek tijdens voorstellingen.
In samenwerking met deschoonmaak.nl werken wij met duurzame schoonmaakmiddelen voorzien van een bijpassend mileukeurmerk. 
We streven naar een CO2 neutraal pand in 2025. 
We motiveren onze medewerkers om zo veel mogelijk met de trein of fiets te reizen naar het werk, en de auto vaker thuis te laten.
Ons publiek hoeft geen tickets uit te printen, deze kunnen gescand worden op de telefoon.

Klik hier voor de MVO-verklaring

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.