THE MING PASSION

In deze meeslepende voorstelling creëren de musici van VONK, samen met sopraan Sterre Konijn en counter-tenor Kaspar Kröner, een dynamische wereld op het podium. Schrijfster en theatermaker Lisanne van Aert schreef een lyrisch en filosofisch gelaagd libretto voor de fantasierijke klankwereld van componiste Nicoline Soeter. De musici staan in een door Floriaan Ganzevoort ontworpen lichtdecor dat een steeds veranderende omgeving oproept: van een laboratorium tot een magisch fantasiebeeld.

The Ming Passion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2006 werd het een ware mediahype: ‘Wetenschappers vermoorden oudste levende dier ooit.’ Ming, een tweekleppig schelpdier, oftewel een Arctica Islandica, werd opgevist voor de kust van IJsland. De samenstelling van de jaarringen leverde informatie over klimaatverandering, zoals de stijgende zee temperatuur in de afgelopen eeuwen. Pas in het laboratorium kwamen onderzoekers erachter dat Ming op het moment van overlijden 507 jaar oud was. Het dier kreeg de naam Ming, naar de toen in China heersende dynastie.

VONK is een ensemble met een eigen geluid door de originele bezetting van zang, saxofoons, klarinetten en slagwerk. Vier musici en een componiste vormen de vaste basis; blijven elkaar uitdagen in het vinden van een uitgesproken klank. In hun projecten geven ze internationaal gerenommeerde componisten, songwriters, dichters en librettisten een eigentijdse stem. Inmiddels zijn er 40 composities in opdracht van het ensemble geschreven. VONK was te horen bij o.a. November Music, Cross-Linx, Gaudeamus Muziekweek en het Grachtenfestival. In 2021 speelde VONK in Tivoli Vredenburg als Award Ensemble voor Gaudeamus.

Prijs
Kaarten zijn €19,50 

Speellijst

Dag
Datum
Tijd
Speelplek - Locatie
Telefoon
 
zo
13 okt 2024
15:00
Veerensmederij - Amersfoort
033-2020922

Trailer

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.