De Familie Sax (4+)

Maak kennis met de familie Sax: acht saxofoons die op een betoverende manier tot leven komen. Ze hebben allemaal hun eigen karakter en hun eigen klank – wacht, kunnen ze práten? Net zoals bij echte families zit er tragiek én humor in dit verhaal, met de instrumenten in herkenbare hoofdrollen.

Saxfiguren
Zoals je bij een marionettenvoorstelling de spelers op een gegeven moment niet meer ‘ziet’, nemen in De Familie Sax de instrumenten de gedaante van levensechte figuren aan dankzij een ingenieuze vormgeving. Met projecties en zelfs heuse kostuums veranderen de saxofoons in de ‘stereotypische’ familieleden van de Saxjes. En heb je ooit een schuifsaxofoon in actie gezien? Je komt ogen en oren tekort.

Innovatief en anders-dan-anders
Het Berlage Saxophone Quartet vertegenwoordigt de nieuwe generatie van saxofoonensembles die niet meer weg te denken zijn uit de klassieke muziek. Dit viertal gebruikt de diepgaande kennis van het vak om innovatieve, veelzijdige voorstellingen op de planken te brengen. De Familie Sax is hun eerste familievoorstelling, altsaxofonist Peter Vigh heeft hiervoor speciaal nieuwe muziek gecomponeerd.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

Speellijst

Dag
Datum
Tijd
Speelplek - Locatie
Telefoon
 
zo
29 sep 2024
16:00
Theater Veerensmederij - Amersfoort
0332020929

Makers

September Me maakt Amersfoort van 26 – 29 september 2024 voor de achtste keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Uit Liefde.

credits
regie en choreografie Ria Marks

decor- licht- en video-ontwerp Jurjen Alkmea

Arrangementen en composities Peter Vigh

Sopraan- en bassaxofoon Lars Niederstrasser

Altsaxofoon Peter Vigh

Tenorsaxofoon Juani Palop

Alt- en baritonsaxofoon Eva van Grinsven

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.