Dit seizoen

HET GEHEIM VAN SIMSON 8+

Zaterdag 25 maart 16.00 uur

Kindermuziekweek 2023: Raadsels, jaloezie en verraad. Een verhaal dat leest als een jongensboek. Op muziek van G.F. Händel. En de tekst is geschreven door Simon van der Geest. Hij schreef ook de Zapp Mattheus en won 2 keer een gouden griffel. 

CELLOKRIJGERS (6+)

Zondag 26 maart 15.00 uur

De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. 

Met composities van Bartók, Ligeti en Glass.

Pynarello Passion feat. Kobra

Zaterdag 8 april 20.30 uur


Pynarello zoekt verbinding met de zeven zangeressen van a-capella ensemble Kobra, voor een muzikaal alternatief in de passietijd. In deze nieuwste passie staat het perspectief van de vrouw centraal. Er klinkt muziek rondom moeder Maria, divers werk van vrouwelijke componisten en er staan veel vrouwen met hoofdrollen op het podium.

Severade

Vrijdag 14 april 20.30 uur Maya Fridman + Cello Octet Amsterdam

De stuwende, expressieve muziek van de Nederlands-Oekraïense componist Maxim Shalygin pakt je bij de lurven, of je wilt of niet. Naast de acht akoestische instrumenten van het Cello Octet horen we de elektrische cello van Maya Fridman én een futuristisch robotinstrumentarium dat kunstenaar Rob van den Broek speciaal voor het stuk ontwierp.


1 2 3 > laatste ›