Caffè Sospeso

Muziektheater over de toekomst van muziekmakers

Wat is je toekomst, als je als musicus alleen nog maar kan vertrouwen op de gulheid van je publiek? Als alle andere steun is weggevallen en kunst maken is verplaatst naar de straat. Wordt het aanbod nog gezien, nog gewaardeerd?

Een moeder en een zoon, beiden cellist, hebben alleen de buitenlucht nog om in te musiceren. Naast Circular Paradise, een grote hal met tweedehands spullen, hebben ze hun vaste plek gevonden. Ze proberen de muzikale smaak van de voorbijgangers in te schatten en passen daar hun repertoire op aan. Realiseren de voorbijgangers zich dat ze te maken hebben met twee getalenteerde musici? Of zien ze alleen twee zwervers?

Caffè sospeso is een eigentijdse, lichte, interdisciplinaire en schurende muziektheatervoorstelling waarbij gelukkig ook gelachen kan worden. Er is veel afwisseling tussen low art en high art. Nieuwe composities voor cello worden gecombineerd met spoken word, humming, beatboxing en piano. Per voorstelling is er een derde musicus te gast uit de wereld van de jazz, klassieke muziek, wereldmuziek, popmuziek of spoken word. 

 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 30 septembersep 2023 20:30 Veerensmederij - Amersfoort 033 2020929 Online bestellen

Trailer

Muziek

Componist David Dramm benadert de muziek van Caffè sospeso in de vorm van een driehoek waarbij elke hoek een eigen functie en geschiedenis heeft: de muziek van de moeder, de zoon en de (afwezige) vader, de muziek die op straat gespeeld moet worden om geld mee te verdienen en thematische intermezzo’s (muziek van de stad).

Van een dromerig tapijt van bestaande en nieuw geschreven muziekfragmenten tot muziek die zowel refereert aan Tin Pan Alley- en Afrofuture jazz als aan funk-achtige stukken. De ongrijpbare composities van de vader blijven voor moeder en zoon een doorlopend gesprek in woorden èn muziek waar zij – net zoals over de vader zelf – nooit uitkomen. 

Recensies

De Volkskrant ★★★★

"Caffè Sospeso is op een subtiele manier ook een zoektocht naar een nieuwe identiteit én een pleidooi om met herwonnen wilskracht tegenslagen te trotseren. Met tegen het eind een enerverend celloduet, waarmee een dramatisch slotakkoord wordt gezet. Daarna volgen nog een paar verrassende wendingen en er wordt een familiegeheim onthuld. Totdat dit wankele straatleven onverwacht toch moet ophouden.

Mensen verlaten elkaar. Mensen gaan weg. De muziek blijft"

lees hier de hele recensie:

Makers

Stichting Cello Sonate in samenwerking met OT Rotterdam 

tekst en regie: Mirjam Koen │ composities: David Dramm, Harald Austbø | muzikale leiding: David Dramm  

cello en spel Doris Hochscheid & Harald Austbø │ vormgeving Gerrit Timmers │ kostuums Jacqueline de Maat │ licht Bas Standaar