Het lammetje dat een varken is (4+)

Een vrolijke voorstelling gebaseerd op drie prentenboeken van Pim Lammers. Het lammetje dat een varken is, de boer en de dierenarts en Kamiel de kameel.

Pim's verhalen verrassen jong en oud met zijn originele en grappige kijk op hoe we omgaan met elkaar. Mooie, liefdevolle verhalen over jezelf zijn en hoe belangrijk vriendschap is.

Het Lammetje dat een varken is gaat over een lammetje dat heel graag in de modder rolt en een varkentje blijkt te zijn. In De boer en de dierenarts doen de dieren net alsof ze allerlei gekke ziektes hebben, zodat die leuke dierenarts wel móet langskomen. En in Kamiel de kameel zijn de dieren in rep en roer, omdat er een nieuw dier komt wonen op de boerderij. Die vreemde kameel geeft een exotisch feestje voor iedereen.

Deze vrolijke voorstelling is doorspekt met live liedjes, waarbij de twee muzikale spelers zichzelf met verschillende instrumenten begeleiden.

Sacha Muller is gastmaker van deze voorstelling bij Het Filiaal. Samen met Maurits van den Berg maakt en speelt hij de voorstelling. Beiden speelden een hoofdrol (Blik en Stro) in de Filiaal grote zaal voorstelling Back to Oz.


Deze voorstelling is onderdeel van Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
di 17 oktoberokt 2023 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

★★★★ Volkskrant:

"Voor de voorstelling zijn drie boeken van Lammers aaneengeregen, en dat werkt uitstekend. Het zijn verhalen over acceptatie, vriendschap en jezelf kunnen zijn. Het zijn verhalen over acceptatie en vriendschap en jezelf kunnen zijn. Met muziek, projecties en een krappe pipowagen op het podium smeden Muller en de anderen de verhalen tot een coherent geheel, zo onschuldig als wat." 

Theaterkrant
"Het Filiaal theatermakers weet met selecte middelen een uitbundige wereld te scheppen. 
Kers op de taart is de muzikaliteit: met gitaar en keyboard sprenkelen Muller en Van den Berg deuntjes en melodieën door de voorstelling, die de sfeer net dat extra zetje geven. De voorstelling is, net zoals de boeken waar ze op gebaseerd is, een lieve en toegankelijke manier voor jonge kinderen om kennis te maken met thema’s als identiteit, verliefdheid en nieuwe ontmoetingen, zonder dat er een moralistisch of uitleggerig vingertje aan te pas komt." 

 

Makers

Concept Sacha Muller | Maker, speler, muzikant Sacha Muller en Maurits van den Berg | vormgeving Hiske de Goeje en assistent Sjaan Hofstede| kostuums Eleftheria Lavdaki | compositie GáborTarján | liedtekst en eindregie Monique Corvers | decorbouw Jasper Brouwer | lichtontwerp Wannes van der Veer | techniek Jeroen Hoekstra