Micro...de dingen komen in opstand

Een plastic flesje, het gordijn en een vlekje verf willen zich in Micro… de dingen komen in opstand niet meer laten behandelen alsof ze ‘afgedankt’ en ‘onbelangrijk’ zijn. Een lichtschakelaar krijgt voor het eerst de kans om zijn verhaal te vertellen aan een aandachtig luisterend publiek. Het brandblusapparaat verklaart de liefde aan de altijd brandende noodverlichting en het stopcontact kan eindelijk zijn grote levensvraag stellen.

Micro … de dingen komen in opstand is een fantasievolle voorstelling die de objecten die normaal door de mens overschaduwd worden voor het voetlicht brengt. Met gevoel voor humor en absurdisme nodigt de voorstelling uit om na te denken over verspilling en de bijzondere waarde van dingen.

Sonja van Ojen en Hendrik Kegels: “We nodigen je uit om de magie te zien die verscholen ligt in alledaagse spullen. Kom mee naar een fantasiewereld waarin elfjes en trollen zijn vervangen door brandblusapparaten en stopcontacten.”

zondag 15 oktober 15.00 uur
Deze voorstelling is onderdeel van Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 15 oktoberokt 2023 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

Theaterkrant:

In Micro pakken die objecten hun moment terug: de ladder treedt uit de coulissen, de poetskar kiest de spotlight en het stopcontact bedient de rookmachine. De twee technici en de schoonmaker worden gaandeweg overmeesterd door de rebellerende inboedel, die zich steeds minder van die zelfgenoegzame mens aantrekt en al schuivend, rollend en knipperend zijn eigen plannen trekt. Het zevenpluspubliek (inclusief volwassenen) kiest daarbij vol partij voor de objecten.

lees HIER de hele recensie

Makers

Concept & tekst
Sonja van Ojen en Hendrik Kegels

Eindregie
Belle van Heerikhuizen

Spel
Sonja van Ojen, Hendrik Kegels en Adina Macpherson

Locatie

Theater Veerensmederij

direct achter het station van Amersfoort