CELLOKRIJGERS (6+)

Ken je de 8 Cellokrijgers? Ze zijn sterk, soepel, en vingervlug. Gewapend met cello en strijkstok trekken zij ten strijde. Zij gaan elke uitdaging aan die zij op hun tocht tegenkomen: het grote gevaar, het onbekende en de beer op de weg. De Cellokrijgers laten hun strijkstokken als zwaarden kletteren. Ze strijken een doolhof van onbekende klanken uit hun cello’s waar de tegenstander in verdwaald raakt. Met humor en spannende muziek bewegen de Cellokrijgers zich sierlijk door de strijd. Welke kracht heb jij nodig om een krijger te zijn?

Cellokrijgers is een 3-luik van 3 korte concerten, in regie van 3 choreografen, over stoer doen en kwetsbaar zijn, winnen en verliezen, en de kracht van muziek. Met composities van Bartók, Ligeti en Glass. Cellokrijgers is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2019.

Zondag 26 maart om 15.00 uur in Theater Veerensmederij
Volwassenen € 19,- 
Kinderen € 15,-

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 26 maartmrt 2023 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Muziek

CELLO OCTET AMSTERDAM is een uniek en veelzijdig ensemble dat bestaat uit 8 topcellisten. CELLO OCTET AMSTERDAM maakte bij Oorkaan eerder de productie Cellostorm, die wereldwijd gespeeld heeft en genomineerd is voor een YEAH- én een YAM-award, Europese prijzen voor de beste muziekvoorstelling voor een jong publiek. De acht topcellisten staan voor nieuwe muziek en bijzondere samenwerkingen, met componisten als Arvo Pärt en Philip Glass, en kunstenaars uit verschillende disciplines.

Recensies

Theaterkrant: Dansen en vechten met je cello 

Makers

Cello Octet Amsterdam
Sanne Bijker, Sanne van der Horst/Job Greuter, Rares Mihailescu, René van Munster Alistair Sung, Esther Torrenga/Eduard Ninot Roig, Geneviève Verhage, Claire Bleumer/Susanne Rosmolen

choreografen Jochem Stavenuiter, Josephine van Rheenen, Pim Veulings
eindregie Jochem Stavenuiter
dramaturgie Erin Coppens
scenografie Sanne Oostervink
productieleiding Selma Hanzon-Keijzer
lichtontwerp Tim van ‘t Hof
artistieke leiding Caecilia Thunnissen & Sanne Bijker

Locatie

Theater de Veerensmederij