Blue, Yellow and Red Saxofoonensemble

Blue, Yellow and Red

In het programma “Blue, Yellow and Red” neemt saxofoonensemble Vento do Norte de luisteraar mee op een avontuur van klank en kleur rondom Mondriaan 150 en het feest van de verbeelding.

Gekoppeld aan de stijlperiodes van Piet Mondriaan maakt Vento do Norte een programma dat loopt van Bach via Piazolla naar de Nederlandse componisten Chiel Meijering, Jos Pommer en Tjako van Schie met zijn: Fado in Blue, Yellow & Red.

Hoe verhoudt dit alles zich tot Mondriaan?

Via Amsterdam en Parijs ontwikkelt Mondriaan zich tot kunstenaar van ogenschijnlijk eenvoudige geometrische elementen, wat het meest tot uiting komt in zijn laatste onafgemaakte werk Victory Boogiewoogie. Componist Johan de Meij componeerde ‘een essay in primaire kleuren’ een groot werk voor saxofoon en harmonieorkest. In dit concert horen we in een aantal schetsen uit ‘Mondriaan’ , de primaire kleuren zoals die volgens de Meij klinken.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 03 april 2022 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Makers

Vento do Norte

Vento do Norte is een ensemble van jonge, getalenteerde saxofonisten. De groep speelt unieke bewerkingen van o.a. Bach, Beethoven, Schubert en Mendelssohn,

De groep werd in 2005 opgericht door baritonsaxofonist Henk van Twillert, internationaal vermaard saxofonist en docent aan de Hogeschool voor Muziek in Porto. Ter ere van de 50e verjaardag van de Europese Unie werd de groep uitgenodigd voor een reeks concerten in Brussel en Antwerpen. Wat volgde waren talloze tournees en CD opnames.