Mondriaan ontmoet Stravinsky in New York

Stravinsky, Mondrian and American Song, New York in the 40’s

Amerika heeft altijd grote aantrekkingskracht gehad op Europese kunstenaars en musici. Het begin van de 20ste eeuw was geen uitzondering! Om de 150ste geboortejaar van Piet Mondriaan te vieren geeft SoundWave Collective een modern, maar ook nostalgisch kijkje in de wereld van Mondriaan in begin Jaren 40 in New York.

We reizen terug in de tijd met songs van onder andere Gershwin in combinatie met werken van Piet Mondriaan gecombineerd met beeldmateriaal van New York in de Jaren 40.

Mondriaan's grote passie was ballroom dansen op zaterdagavond. Het programma begint dan ook met Stravinsky’s “Danses Concertantes” gedanst door het prijswinnende Cubaanse moderne dansgezelschap, Otro Lado. Verweven tussen de delen van deze ritmische muziek door, worden liederen van Porter en Gershwin gezongen door de talentvolle crooner, Andrew Toth.  

SoundWave Collective is een nieuw Haags ensemble. Oprichter en artistiek leider Libia Hernández wil jonge spelers, componisten en andere makers de mogelijkheid bieden om professionele ervaring op te doen en samenwerkingen aan te gaan met diverse disciplines. SoundWave Collective wil een verbindende schakel zijn tussen verschillende muziekstromingen en genres waar experimenten in de programmering intrigerende combinaties van muziekstijlen vormen. Op creatieve wijze laat het ensemble zien dat klassieke muziek van deze tijd is en bruggen bouwt tussen culturen en continenten.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 02 april 2022 20:30 Veerensmederij - Amersfoort 0332020929 Online bestellen

Trailer

Makers

SoundWave Collective olv Libia Hernandez | Otro Lado | Andrew Toth