BINGE Collective

Een zoektocht naar houvast in een surrealistische werkelijkheid.

Wat doe je als de wereld stil lijkt te staan, de tijd gewoon doortikt en er een onzichtbare vijand op de loer ligt? 5 musici proberen hun draai te vinden in het nieuwe normaal. Wie houdt zich staande? Wie draait door? En wie geeft op?

Een tragikomische vertelling over wanhoop, strijd en overlevingsdrang. Over troost, saamhorigheid en de noodzaak van creativiteit.

Tijdens de lockdown van 2020 zetten vijf klassiek geschoolde musici lethargie om in creativiteit en maken de tragikomische muziekfilm BINGE Collective: Lockdown Sessions. In deze film presenteert BINGE Collective -in samenwerking met filmregisseur Ruut van der Beele- klassieke (film)muziek in heldere beeldtaal, om zo de schoonheid, kracht en toegankelijkheid van klassieke muziek te onderstrepen. Van aria tot soundtrack, met een eigenzinnig en hedendaags randje. 

In de hybride voorstelling Lockdown Sessions Live, komen film, muziek en theater samen: de film BINGE Collective: Lockdown Sessions wordt theatraal omlijst met muzikale favorieten van de vijf musici van BINGE Collective. Zo geven zij een uniek inkijkje in hun belevingswereld en creatieve maakproces. Met het Requiem van Mozart als onbetwist hoogtepunt!

 

 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 26 juni 2022 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020922 Online bestellen

Trailer

Recensies

” Een adembenemende voorstelling, van de eerste tot de laatste seconde” 

Cecile Huijnen, 1e concertmeester Phion

Makers

BINGE Collective

Arrangementen Bob Zimmerman & Hugo Bouma | filmregie: Ruut van der Beele | eindregie Linda Zijl

Mijke Sekhuis sopraan | Janneke Schaareman mezzosopraan | Erik Slik tenor | Tiemo Wang bariton | Valentina Tóth pianio