DIANTO REED QUINTET

Het Dianto Reed Quintet laat de Veerensmederij zinderen van Spaans temperament. De vijf rietblazers, afkomstig uit alle uithoeken van Spanje, geven een gevarieerde bloemlezing van het beste dat Spanje heeft voortgebracht. Ze doorkruisen de geschiedenis van de renaissance tot het heden, halen hun muziek uit kerken en kroegen en zetten elke regio in het zonnetje. Bijna onnodig om te vermelden dat ze alles uit hun hoofd spelen. 

Dianto is genomineerd voor de Dutch Classical Talentprijs. Het is een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Via audities kiest een vakjury een viertal toptalenten voor de finaleronde, waarvan het Dianto Reed Quintet er één is. Onder de laureaten van Dutch Classical Talent bevinden zich tal van klinkende namen zoals Nora Fischer, het Berlage Saxophone Quartet en Elisabeth Hetherington.

Uit het juryrapport: ‘Dat we te maken hebben met Spaans temperament is niet te missen! Vijf dynamische musici met gevoel voor esthetiek en oog voor detail. Over alles is nagedacht, niks wordt aan het toeval overgelaten.’

 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 15 oktober 2022 20:30 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Muziek

IDENTIDADES by Dianto Reed Quintet

programma o.a:

Isaac Albéniz, 1860-1909. Suite Española Op.47. (1886). Arr. by Hugo Bouma.

Manuel de Falla, 1876-1946. Siete canciones populares españolas (1914).

Tomás Luis de Victoria, 1548-1611. Jesu dulcis memoria. Arr by Dianto Reed Quintet.

Locatie

Theater de Veerensmederij

Soesterweg 330, 3812BH Amersfoort