Herfst stukjes: Bange Rick 4+

Te zien tijdens herfststukjes: Bange Rick (4+) door SALLY Dansgezelschap Maastricht

Een dansvoorstelling voor alle bangeriken en waaghalzen

In Bange Rick gaan 2 waaghalzen en 1 bangerik op avontuur. Tijdens dit avontuur komt het drietal steeds meer in de problemen. Hoe lossen ze dit op en hoe gaan ze om met angst die hierdoor ontstaat? Het tij keert als de bangerik het heft in handen neemt. Hij gebruikt zijn fantasie om de angst van zich af te schudden en als een echte waaghals neemt hij de 2 anderen op sleeptour naar de uitweg van dit avontuur. 

Na afloop van de voorstelling Bange Rick vindt er op het podium een dansworkhsop plaats. Een dansdocent van SALLY nodigt de kinderen uit om in verschillende dansopdrachten hun ervaringen te delen, angsten te overwinnen en als ware danshelden het podium te verlaten met groot applaus van de aanwezigen in de zaal. 

Voor deze voorstelling werken wij met de Corona QR code. De Veerensmederij is zeer ruim en we kunnen dan ook voldoende afstand garanderen zodat je je veilig voelt om weer naar ons theater te komen.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 17 oktober 2021 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Foto's

Recensies

Theaterkrant:

Speelse capriolen en bibberbenen aan het klimrek

Is het een stalen skelter, een klimrek met zijwieltjes of een kunstwerk van steekkarretjes? Het speeltuinmeubilair dat tijdens de nieuwe jeugdvoorstelling van SALLY Dansgezelschap Maastricht in bonte vormen het podium domineert, oogt in ieder geval vandalismebestendig. Al krijgt hoofdpersoon Rick (Giorgio Lepelblad) wel meteen de zenuwen wanneer bij de eerste aanraking toch een wieltje los lijkt te zitten. Met bibberbenen en bange ogen schiet hij weg achter zijn groene shirt en grijze stangen.

Maar wanneer twee vrienden ook door het poortje kruipen en het skelterklimrek ontdekken, laat hij zich als derde wiel aan de wagen meezuigen in hun ontdekkingstocht-op-kinderschaal. Ze dagen hem voortdurend uit, totdat ze zelf in de problemen komen en hij zijn hoogtevrees moet overwinnen en fantasie moet gebruiken om het avontuur in Bange Rick tot een goed einde te brengen.

Voor jonge kinderen is het een perfect navolgbaar avontuur om in mee te gaan. Of je nu een durfal of angsthaas bent, er komt altijd een moment dat je aan iedereen wil laten zien: kijk, zonder zijwieltjes! lees hier de hele recensie 

Makers

SALLY dansgezelschap Maastricht

Concept, choreografie en muziek: Stefan Ernst

Dansers: Giorgio Lepelblad, Pedro Ricardo Henry en Luis Ricardo Pedraza Cedrón
Muziek bewerking: Wouter Gulikers
Kostuums: Thera Hillenaar
Decor: Janco van Barneveld
Licht: Eelke Slooten
Techniek: Theatervolgels
Educatie: Sophie van Heesewijk

Locatie

Theater Veerensmederij
Soesterweg 330, 3812BH Amersfoort