Herfststukjes: Hotel Hierwaardaar (8+)

Herfststukjes in de herfstvakantie

We zijn aangekomen in een vervallen hotel aan het eind van alle steden: Hotel Hierwaardaar, waar wonderlijke dingen verschijnen en zomaar verdwijnen. Vier verdwaalde figuren belanden in de lobby en proberen zich thuis te voelen tussen dansende vissen, plagend meubilair en stormende muren. Hotel Hierwaardaar is tegelijk grappig en bevreemdend, maar stiekem ook verbazingwekkend herkenbaar.

De Utrechtse gezelschappen De Dansers en Het Filiaal theatermakers stropen de mouwen op voor een familievoorstelling waarin dans, mime en beeldend theater samenkomen. Ze nemen het op voor de schoonheid van de poging om overal iets van te maken, ook als het even tegen zit. Hotel Hierwaardaar is danstheater over dwalen en ontdekken voor iedereen vanaf 8 jaar.  


Donderdag 27 oktober om 15.00 uur in Theater Veerensmederij.

Prijzen
Volwassenen €15,-
Kind €10,- 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
do 27 oktoberokt 2022 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020920 Online bestellen

Trailer

Recensies

Theaterkrant:

In Hotel Hierwaardaar komt het hele hotel in opstand: lichtknopjes hebben een eigen wil, het lobbymeubilair verplaatst er lustig op los en ’s nachts hebben wind en mist vrij spel. Angstaanjagend, zou je denken, maar de montere hotelgasten krijgen het voor elkaar de magie met zo’n aanstekelijk plezier te omarmen, dat elk volgend hotelbezoek alleen nog maar finaal tegen kan vallen. Ouders, wees dus gewaarschuwd.

Hotel Hierwaardaar is de eerste coproductie van Het Filiaal theatermakers en De Dansers en smaakt absoluut naar meer. Beide gezelschappen hebben hun eigen expertise – respectievelijk objecttheater voor de jeugd en muzikaal danstheater – maar vinden elkaar in hun licht-anarchistische, beeldende en opvallend uitnodigende theatertaal. De regie van Ramses Graus, de composities van Gábor Tárjan en de choreografie van Josephine van Rheenen smelten in deze productie samen tot prettig associatief en meerduidig bewegingstheater.

 

Makers

Gemaakt door Josephine van Rheenen, Ramses Graus en Gabor Tárján i.s.m. de spelers.
Choreografie Josephine van Rheenen
Compositie Gábor Tarján
Beeldtaal en regie Ramses Graus
Spelers Marie Khatib-Shahidi/Yoko Haveman, Wannes De Porre, Blazej Jasinski en Anna Bentivegna
Eindregie Monique Corvers
Decorontwerp/ Kostuumadvies Hiske de Goeje
Techniek & licht Marco Chardon en Bauke Moerman
Lichtadvies Varja Klosse
Met dank aan Guy Corneille, Emma Breedveld

Locatie

De Veerensmederij | Soesterweg 330 in Amersfoort