KRIJG DE KLEURE! (6+)

Ragazze Quartet
KRIJG DE KLEURE! (6+)

De wereld is grijs.
Dagen eentonig.
Ellenlang.
Maar op een dag zie je iets geks.
Iets dat anders is dan grijs.
Een piepklein stukje kleur.

Was de kleur er altijd al en zie je hem nu pas? Heb jij zelf de kleur veroorzaakt? Hoe klinkt kleur eigenlijk? Kan je met kleur praten of dansen? Ragazze Quartet neemt je mee in een muzikale dans door een kleurrijke, fantasievolle en altijd veranderende wereld. In een spannende choreografie spelen zij strijkkwartetrepertoire van toen en nu.

Ragazze Quartet en regisseur/choreograaf Pim Veulings slaan voor Krijg de Kleure! opnieuw de handen ineen. Ze werkten eerder samen aan de succesvolle muziektheaterproductie Lost Tango (coproductie Ragazze Quartet met Via Berlin en Orkater) in 2019.

Ragazze Quartet
Met spraakmakende programma’s heeft Ragazze Quartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met optredens die appelleren aan alle zintuigen, slagen ze erin jong en oud te winnen voor de rijke klassieke muziektraditie. Zo enthousiasmeren ze zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer voor het strijkkwartetrepertoire van vroeger en nu.

Regie en choreografie - Pim Veulings
Pim Veulings (1981) behaalde zijn bachelor dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij was als danser verbonden aan Landestheater Linz, Welsh National Opera, Theatr Wielki Narodowa, Opera en Ballet Kunsthuis Vlaanderen, Theaterhaus Stuttgart, Landestheater Niederbayern en Nationale Opera en Ballet Amsterdam. In 2015 creëerde Pim zijn eerste ballet Dance of the Furies voor De Nederlandse Reisopera, waarna hij is gestart met het aangaan van vele samenwerkingen in opera, muziektheater en dansvoorstellingen. Vanaf 2018 is Pim coördinator dans aan de opleiding muziektheater Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam.

Scenografie - Paul Boereboom
Paul Boereboom (1980) studeerde scenografie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na zelf lang op het toneel te hebben gestaan besloot Paul om niet meer met zijn lichaam maar als ontwerper de ruimte (op het toneel) te bevragen. Zijn werkzaamheden omvatten theatervormgeving, installaties en kostuumontwerp, maar ook video-ontwerp en werk in virtual reality. 

 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 05 maartmrt 2023 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020922 Online bestellen

Foto's

Makers

Concept Ragazze Quartet | Regie en choreografie Pim Veulings | Scenografie Paul Boereboom | Geluid Koen Keevel 

Muziekrepertoire o.a. Haydn, Ligeti, Mayke Nas en Bartók 

Ragazze Quartet
viool - Rosa Arnold | viool - Jeanita Vriens-van Tongeren | 
altviool - Annemijn Bergkotte | cello - Rebecca Wise

Locatie

Theater Veerensmederij 
Soesterweg 330
 Amersfoort

met de trein: vanaf Amersfoort Centraal 10 minuten lopen (uitgang Mondriaanplein) 

met de fiets: fietsrekken voor het theater

met de auto: gratis parkeren voor de deur.