De Baron van Münchhausen 7+

De Baron van Münchhausen
Het wonderbaarlijke en sowieso waargebeurde verhaal

Hiphop-theater collectief DIEHELEDING en Theater Sonnevanck brengen samen het waargebeurde verhaal van de Baron van Münchhausen. Een Duitse edelman die lang geleden héél belangrijk was in een of andre oorlog. Aan iedereen die het maar horen wil, vertelt hij over de wonderlijke avonturen die hij heeft beleefd: rappende soldaten, breakdancende paarden en fakenews kanonskogels die inslaan als de beat die dropt. De Baron is een held! Maar...is het allemaal wel echt gebeurd?

De Baron van Münchhausen is een man die zo waarachtig en overtuigend goed kan liegen, dat je af en toe vergeet dat je naar een leugenaar luistert. Wanneer is iets liegen en wanneer is het fantasie? Is liegen altijd slecht? En waarom de waarheid spreken, als je een wereld bij elkaar kunt liegen waar het veel leuker is? 

Een kleurrijke en muzikale familievoorstelling die zoekt naar de waarde van waarheid en de verleidelijkheid van het liegen. Want liegen onze helden, de beroemde rappers, vloggers en modellen op tv, niet ook allemaal een beetje? 


Randprogrammering
Voor alle kinderen is er een programmaboekje vol opdrachten, puzzels, testjes en vragen over de thematiek van de voorstelling. Dit boekje sluit aan bij de doelgroep en nodigt de kinderen uit om op een speelse manier na te praten over de thema’s van de voorstelling.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 27 februari 2022 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Foto's

Makers

Tekst en muziek: DIEHELEDING
Regie: Jip Vuik
Spel: Nick Livramento Silva, Steven Ivo, Dalorim Wartes, Merel Pauw
Dramaturgie: Daniël van Klaveren

Een samenwerking tussen DIEHELEDING en Theater Sonnevanck
 

Locatie

Theater Veerensmederij