Herfst stukjes: Een Ruimtereis 4+

Een muzikaal sciencefiction avontuur

Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan ... gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In 2021: EEn Ruimtereis laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende 'houtje-touwtje' kleuter-sciencefiction'gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan. 


De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. De ruimtereizigers maken zich klaar voor de start, voor de lancering, de lift off. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. Mag het licht aan blijven? Kan dat in de ruimte? Komen ze daar wel en hoe hoog kun je eigenlijk het heelal in? En wat als het fout gaat? Drie, twee, één... Daar gaan ze! 

Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er gaat komen. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Oddysey niemand onberoerd. 

Voor deze voorstelling werken wij met de Corona QR code. De Veerensmederij is zeer ruim en we kunnen dan ook voldoende afstand garanderen zodat je je veilig voelt om weer naar ons theater te komen.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 24 oktober 2021 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Foto's

Recensies

De Volkskrant

Een ruimtereis is een aanstekelijke voorstelling over de nacht voor iedereen ouder dan 4 jaar ★★★★☆

De speelse muziektheatervoorstelling met een vleugje scifi stemt vrolijk en, afhankelijk van uw leeftijd, wellicht ook weemoedig.

Wie is er niet bang voor de nacht? Sommige volwassenen zijn eraan gewend geraakt, maar de meeste kinderen hebben nog wel een gezonde eerbied voor het donker en alle monsters, fantasieën en ongerijmdheden die daarin kunnen leven. Daarover gaat 2021: Een ruimtereis (4+) van jeugdtheatergroep Het Laagland uit Sittard. Het is muziektheater met een vleugje sciencefiction voor kleuters én nadrukkelijk ook iedereen die ouder is dan dat. 

Lees hier de hele recensie. 

 

 


 

Makers

Het Laagland 

Regie & concept: Lennart Monaster
Spel: Joris Erwich & Kyra Bououargane
Tekst: Sanne Schumacher & Lennart Monaster
Decor: Douwe Hibma

Locatie

Theater Veerensmederij

Soesterweg 330, 3812BH Amersfoort