BULLYBULLY 3+

BULLYBULLY
Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. Als je door je oogharen kijkt, zie je bijna het verschil niet meer. Alleen heeft de een het voor het zeggen en de ander moet doen wat er gezegd wordt.

In BullyBully ontmoeten twee wereldleiders elkaar in niemandsland. Een cultureclash op duploniveau, want wat de boer niet kent dat eet ie niet. Wat volgt is een ongemakkelijke ontmoeting tussen twee kinderachtige, maar machtige volwassenen die stukje bij beetje aan elkaar wennen. Een peutermusical à la West Side Story over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie, gedram en een happy end.

BullyBully is de langverwachte opvolger van Gezocht: konijn, Aaipet en Pak’m, drie peutervoorstellingen van René Geerlings die duizenden peuters en ouders wereldwijd op het puntje van hun stoel kregen. "Subliem stuk, grappig en slim" (Paulien Cornelisse over Pak'm), "Briljante voorstelling" (Theaterkrant over Aaipet), "Oergeestige voorstelling" (Theatermaker over Gezocht: konijn). BullyBully wordt gemaakt in zowel Nederland als Turkije (Atta Festival).

Duur voorstelling: 50 minuten

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 16 april 2023 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020922 Online bestellen

Trailer

Recensies

De Volkskrant ★★★★

"Regisseur René Geerlings brengt het herkenbare machtsconflict van de twee 'leiders' terug naar de essentie. En dat is een essentie die zelfs een peuter kan begrijpen."

Reviews

Winnaar Zilveren Krekel 2022 voor beste podiumprestatie

uit het juryrapport: 
'Prominente protserigheid voor peuters verklaard. De twee baasjes in BullyBully zijn elk in hun roze of groene universum de koning te rijk, maar het blijkt eenzaam en lelijk aan de top. BullyBully is een hartverwarmend pleidooi voor liefde en vriendschap, geschikt voor alle leeftijden'

Makers

Concept & regie: René Geerlings | Composities: Reinier van Harten, Sergio Escoda Kostuums: Daphne Karstens, Alice Sprascio (assistent), Karmijn Lange (assistent) Foto's: Kamerich & Budwilowitz | Decor: Sanne Danz

Spel:

Sue-Ann Bel & Henke Tuinstra (1e cast), Sanne Bokkers & Carole van Ditzhuyzen (2e cast)

 

Locatie

Theater Veerensmederij

Soesterweg 330, 3812BH Amersfoort