Vergeten Dieren en Verloren Zaken (6+)

Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft?

Als op een dag mevrouw Caterpillar langskomt om de huur op te halen, blijkt de kassa leeg, maar de winkel zelf staat vol kostbaarheden. Dus besluit mevrouw Caterpillar wat uit te zoeken. Als zij haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alle zeilen bijzetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dieren komen in opstand en de plant bedenkt een list.

Vergeten Dieren en Verloren Zaken is de vierde jeugdtheatervoorstelling van Duda Paiva Company en een idee van Tim Velraeds, één van de vaste spelers. Tim is gefascineerd door dieren die zijn verdwenen. De magische wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer tot leven te brengen.

In Vergeten Dieren en Verloren Zaken laat Duda Paiva Company op lichtvoetige wijze de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken?

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. In zijn jeugdvoorstellingen komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven.

Meet the puppets!
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook!

Een serieus grappig verhaal voor iedereen vanaf zes jaar!

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 02 oktober 2022 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

Theaterkrant (keuze van de criticus):
“Zo ontstaat in de energieke en doeltreffende regie van Duda Paiva een even hilarische als betekenisvolle familievoorstelling. Met een prachtige schittering in de dierenogen.”
“Hilarische winkel vol eigenaardigheden”

Makers

Regie: Duda Paiva | Idee: Tim Velraeds | Dramaturgie: Kim Kooiman | Poppen: André Mello en Duda Paiva | Soundscape: Wilco Alkema | Lichtontwerp: Mark Verhoef | Decor: Daniel Patijn | Kostuums: Atty Kingma | Foto: Studio Matusiak

Spel: Tim Velraeds en Cat Smits of Alexander Brouwer en Nora Tinholt

Locatie

Theater de Veerensmederij in Amersfoort
Soesterweg 330 

Gratis parkeren