Schubert & Bannink

SEPTEMBER ME maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

De verwantschap tussen Schubert en Bannink zit in de trefzekerheid van de gekozen middelen volgens Thomas Oliemans. Beiden zijn op eigen wijze meesters van de kleine vorm; de subtielste veranderingen in de harmonie en melodie zijn van cruciaal belang voor het begrip en de uitbeelding van de tekst.

Thomas Oliemans zingt het laatste lied uit Schwanensang van Schubert. Schuberts zwanenzang is relatief snel en in majeur. Maar hij heeft ooit gezegd „nur traurige Musik” te kennen. Datzelfde zou je van Bannink kunnen zeggen, zeker ook van ‘Stormvloedkering’¸ dat gaat over een gestorven kind en ademt tóch een zekere lichtheid. Typisch Bannink. Zelfs de meest upbeat muziek, zoals in de musical Foxtrot, gaat over een periode die nooit meer terugkomt. Vanachter de vleugel wilde Bannink de hele muzikale kosmos in zijn handen kunnen houden.”

check hier de website van September Me voor alle concerten

Voor toegang werken we met de Corona QR code. De Veerensmederij is zeer ruim zodat we voldoende afstand kunnen garanderen en je je veilig voelt om weer naar ons theater te komen.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 25 september 2021 21:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Makers

Thomas Oliemans - zang & piano