LA VOIX HUMAINE

Een echte klassieker, deze Voix Humaine, maar nu met een camgirl als hoofdpersoon in een actuele ‘en quarantaine’ uitvoering. Zij verzet zich wanhopig tegen het definitieve afscheid van haar ex via een videochat. Of staat er meer op het spel? 

Een vrouw heeft haar ex aan de telefoon, met wie ze vijf jaar lang een relatie heeft gehad.Zij is wanhopig op zoek naar houvast. Hij is zwak. Hij liegt tegen haar. Zij weet dat.

Chris Koolmees creëerde een enscenering die een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan deze klassieker, namelijk de mens die onthecht raakt van de samenleving, in een gevaarlijk spel met steeds wisselende waarheden. Dit spel eindigt onvermijdelijk, abrupt en onverbiddelijk: verbinding verbroken, het licht valt uit, het spel is over. 

LEKS ontwikkelde speciaal voor dit project een multimedia-installatie. Via een webcam probeert de hoofdpersoon krampachtig de verbinding met de buitenwereld intact te laten. Ze faalt daar jammerlijk in. De soms lastig te definiëren grens tussen fantasie en werkelijkheid in de moderne media met ‘alternatieve waarheden’ als gevolg wordt verbeeld in de live videochat die deze enscenering feitelijk is.

Een aangrijpende en zeer actuele solo van Ekaterina Levental.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 26 juni 2021 20:30 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Reviews

Een indrukwekkende tour de force van mezzosopraan Ekaterina Levental… Wat kun je muziektheatraal veel zeggen in één uur, met één vrouw op het podium.

NRC Mischa Spel

Makers

Muziek: Françis Poulenc (La Voix Humaine, versie voor sopraan en piano) | Tekst: Jean Cocteau | Regie en concept: Chris Koolmees

Ekaterina Levental – spel en zang | Yoram Ish-Hurwitz  – piano (soundtrack)

Een productie van LEKS compagnie