de Vos, de Raaf en het Meisje

Een muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine voor iedereen vanaf 6 jaar oud.

Bij een wandeling in het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos! Deze Vos organiseert een surpriseparty voor Muis en omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen. Op de uitnodiging moet staan dat Muis alleen kaas wil en geen andere cadeautjes hoeft. De Vos wil dat het MEisje iedereen uit het bos uitnodigt behalve, de Raaf. De Raaf zou het feest maar verpesten met haar vreemde gekraai. Maar is de Vos wel helemaal eerlijk? Is dit echt de verjaardag van de Muis? 

In oktober kun je voorstelling 'echt' live zien tijdens 'Herfststukjes' een samenwerking van theaters uit de regio Utrecht.

Te zien tijdens 'Herfststukjes' 2021 in Utrecht en Amersfoort

Voor deze voorstelling werken wij met de Corona QR code. De Veerensmederij is zeer ruim en we kunnen dan ook voldoende afstand garanderen zodat je je veilig voelt om weer naar ons theater te komen.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
di 19 oktober 2021 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

de Theaterkrant: 

'Uitgangspunt is de bekende fabel van Jean de La Fontaine. Daantje Idelenburg geeft daar een frisse eigen draai aan. De vos is hier niet vooral sluw, de raaf niet louter ijdel. Meneer Vos is eerder schuw, eet alleen vegetarisch en draagt een bolhoedje. Het vervaarlijk grommen moet hij nog oefenen, want dat heeft zijn zeer beschaafde moeder hem nooit geleerd. Daantje Idelenburg zet de stemmen van Vos en Raaf flink aan, maar is ook de verteller en het Meisje. Dat meisje houdt van verdwalen en speelt een belangrijke rol in de ontknoping. Idelenburg wordt begeleid door slagwerker Chris Saris, die het verhaal afwisselend een sprookjesachtige sfeer meegeeft' Lees hier de hele recensie.
 

de Volkskrant ★★★ 

'Dit is de betere vertelkunst! Meneer Vos is beleefd, vegetariër en zegt dingen als: ‘Wel heb ik ooit,’ en ‘dat is niet zo jofel’. En hij draagt een bolhoedje, wat voor vossen doorgaans ook niet normaal is. Deze vreemde vos is de ster in het sprookje De vos, de raaf en het meisje. Lees hier de hele recensie.

 

Makers

Muzieksmederij i.s.m. Holland Opera | muziek: Niek Idelenburg | tekst: Daantje Idelenburg | regie: Rianne Meboer | decor: Douwe Hibma | kostuums: Martijn Kramp | spel: Daantje Idelenburg | percussie en melodisch slagwerk: Christiaan Saris