de Vos, de Raaf en het Meisje (6+)

Een muzikale voorstelling geïnspireerd op de fabel van La Fontaine voor iedereen vanaf 6 jaar oud.

Bij een wandeling in het bos ontmoet het Meisje een pratende Vos! Deze Vos organiseert een surpriseparty voor Muis en omdat hij zelf niet goed kan schrijven vraagt hij of het Meisje hem wil helpen.

Op de uitnodiging moet staan dat Muis alleen kaas wil en geen andere cadeautjes hoeft. De Vos wil dat het Meisje iedereen uit het bos uitnodigt behalve, de Raaf. De Raaf zou het feest maar verpesten met haar vreemde gekraai.

Maar is de Vos wel helemaal eerlijk? Is dit echt de verjaardag van de Muis? 

Deze voorstelling is onderdeel van Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 22 oktoberokt 2023 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

de Theaterkrant: 

"Uitgangspunt is de bekende fabel van Jean de La Fontaine. Daantje Idelenburg geeft daar een frisse eigen draai aan. De vos is hier niet vooral sluw, de raaf niet louter ijdel. Meneer Vos is eerder schuw, eet alleen vegetarisch en draagt een bolhoedje. Het vervaarlijk grommen moet hij nog oefenen, want dat heeft zijn zeer beschaafde moeder hem nooit geleerd. Daantje Idelenburg zet de stemmen van Vos en Raaf flink aan, maar is ook de verteller en het Meisje. Dat meisje houdt van verdwalen en speelt een belangrijke rol in de ontknoping. Idelenburg wordt begeleid door slagwerker Chris Saris, die het verhaal afwisselend een sprookjesachtige sfeer meegeeft" Lees hier de hele recensie.
 

de Volkskrant:

"Dit is de betere vertelkunst! Meneer Vos is beleefd, vegetariër en zegt dingen als: ‘Wel heb ik ooit,’ en ‘dat is niet zo jofel’. En hij draagt een bolhoedje, wat voor vossen doorgaans ook niet normaal is. Deze vreemde vos is de ster in het sprookje De vos, de raaf en het meisje Lees hier de hele recensie.

Makers

Muzieksmederij i.s.m. Holland Opera | muziek: Niek Idelenburg | tekst: Daantje Idelenburg | regie: Rianne Meboer | decor: Douwe Hibma | kostuums: Martijn Kramp | spel: Daantje Idelenburg | percussie en melodisch slagwerk: Christiaan Saris

Locatie

theater de Veerensmederij

direct achter het station van Amersfoort