FUSE - live

Voor kijkers van het tv-programma Podium Witteman behoeft Fuse vrijwel geen introductie meer.

Het Amsterdamse zestal is een vaste toevoeging aan het format en laat al jaren hun veelzijdigheid zien in de muzikale liveshow over klassieke muziek en verwante genres. Maar minder mensen kennen de route die Fuse sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens; van donkere clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok zitten inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos en aanstekelijk op elkaar ingespeeld. Waar ze ook staan: Fuse neemt het publiek in no-time mee in hun eigen muzikale wereld. Een wereld waarin je sporen vindt van klassieke muziek, jazz, volksmuziek, minimal music en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maken

Het podium is voor Fuse altijd een plek voor experiment geweest, geen concert is hetzelfde. Toch hebben ze hun favoriete muziek vastgelegd op albums Studio, Studio 2 en Studio 3. Hierop staat muziek die Fuse in de afgelopen jaren het meest is bijgebleven en heeft gevormd; een eigenwijze verzameling stijlen en genres met een herkenbare eigen sound. De eerste twee albums ontvingen een nominatie voor een Edison en in 2019 werd de nominatie ingelost met het winnen van de Edison Klassiek Publieksprijs.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 30 oktoberokt 2021 20:30 Fuse - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Foto's

Makers

FUSE: 

Julia Philippens (viool), Emma van der Schalie (viool), Mascha van Nieuwkerk (cello), Adriaan Breunis (altviool), Tobias Nijboer (contrabas), Daniel van Dalen (drums).