HET GEHEIM VAN SIMSON 8+

De raadsels, de jaloezie, de liefde en het verraad. Het leest als een jongensboek. Maar ook die laatste genoegdoening als Samson vraagt om nog 1 keer kracht te krijgen was voor verschillende componisten reden om het op muziek te zetten. Dat deed Georg Friedrich Handel ook met zijn Samson. In naam weliswaar geen opera, maar een oratorium. Maar dan wel een zeer theatrale. Van deze zelfde componist is overigens de tune voor de Champions league gemaakt. Heroïsche muziek voor een heroïsch figuur. Tja, hoe gaat dit aflopen? 

Simon van der Geest groeide op in een piepklein dorpje tussen eindeloze weilanden. Na de middelbare school en een jaar Folkehøgskole in Noorwegen volgde hij de opleiding tot theaterdocent aan de toneelschool in Arnhem. Daarna volgde de toneelschrijfopleiding in Utrecht en begon daar zijn eerste verhalen en poeŐązie. Hij ontving zowel een gouden griffel voor zijn boek Dissus als voor zijn boek Spinder.

Voor het Amsterdams Bach Consort schreef Simon van der Geest eerder de teksten voor de Zapp Mattheus en de Zchepping. 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 25 maartmrt 2023 16:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Makers

Tekst: Simon van der Geest | Muziek: Samson van G.F. Händel |  Arrangementen & muzikale leiding: Niek Idelenburg | regie Joke Hoolboom |

spel: Valerie van Erven Dorens & Charlie Panneman.
 

Locatie

Theater Veerensmederij 

Soesterweg 330 Amersfoort

met de trein: vanaf Amersfoort Centraal 10 minuten lopen (uitgang Mondriaanplein) 

met de fiets: fietsrekken voor het theater

met de auto: gratis parkeren voor de deur.