Droomkoning

Een korte, indrukwekkende voorstelling op de 1e cello suite van Bach met elektronische muziek!

Heb je ook wel eens ruzie met je broer of zus? Familieruzie is al eeuwen inspiratie voor vele boeiende verhalen. De dansers van Unbreakable halen in hun gloednieuwe en eigentijdse voorstelling een eeuwenoud verhaal naar het hier en nu. Elf broers kunnen hun halfbroer Jozef niet uitstaan, omdat hun vader hem steeds voortrekt. Met een list wordt hij als slaaf afgevoerd en de broers vertellen hun vader dat zijn oogappel dood is. In het buitenland klimt Jozef op tot een machtig persoon. Als hij na jaren weer oog in oog komt met zijn broers, wordt hun familieband op de proef gesteld. Zorg dus dat je het altijd weer goed maakt na een ruzie, want je weet nooit wanneer je je broer of zus nog nodig hebt.

Het verhaal wordt verteld door Benja, gespeeld door Daantje Idelenburg, de dansers van Unbreakable Crew onder leiding van Cody Loog (A-Dance uit Amersfoort) vertolken de halfbroers van Jozef.

Een indrukwekkende voorstelling op de 1e cello suite van Bach, gespeeld door celliste Esther Iglesias en de soundscapes van Roel Slootman.

Makers

Uitvoering | dans: Unbreakable, actrice: Daantje Idelenburg, cello: Esther Iglesias

Locatie

Theater de Veerensmederij
Soesterweg 330, 3812 BH Amersfoort