Grenzeloos Purcell

Sint Aegtenkapel en de Veerensmederij slaan in het weekend van 27 en 28 oktober de handen in één met Grenzeloos Purcell.

Purcell was een genie, gerijpt in twee werelden: enerzijds de favoriete hofcomponist van Koningin Mary en haar echtgenoot Koning Stadhouder William III (Willem van Oranje), anderzijds de bevlogen theaterman. Henry Purcell is met zijn inspirerende muziek verder gegaan dan de formele opdrachten die hij ontving. Hij oversteeg zijn onderwerpen en slaagde erin nieuwe muzikale genres te scheppen.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 27 oktober 2018 20:15 Veerensmederij - BarokOpera Amsterdam
zo 28 oktober 2018 11:00 Sint Aegtenkapel - Masterstudenten
zo 28 oktober 2018 14:00 Sint Aegtenkapel - Emma Kirkby
zo 28 oktober 2018 16:00 Veerensmederij - Ekaterina Levental

Trailer

Makers

Zaterdag 27 oktober om 20.15 uur | De Veerensmderij | BarokOpera Amsterdam – Queen Mary
Oorlog is alomtegenwoordig in het Europa van eind 17e eeuw. Koning Willem keert in 1693 terug uit de oorlog in Vlaanderen tegen Lodewijk XIV. Een jaar later wordt het Engelse volk opgeschrikt door de plotselinge dood van Mary Stuart.

Muzikale leiding Frédérique Chauvet – Regie Sybrand van der Werf – Solisten Marijje van Stralen, Oscar Verhaar, Mattijs Hoogendijk en Pieter Hendriks - Ensemble Jean-Marc Haddad, concertmeester - Clara Lecarme, viool 2 - Céline Cavagnac, altviool - Tal Canetti, Basse de violon - Jérôme Brodin, klavecimbel - Elly van Munster, theorbe - Patrice Boileau, trompet - Frédérique Chauvet, traverso - Beto Caserio, hobo & blokfluit

Zondag 28 oktober om 11.00 uur | Sint Aegtenkapel | Masterstudenten zingen Purcell
Dit concert is onderdeel van een landelijk tournee en een jong talenttraject  i.s.m. de Noorderkerkconcerten in Amsterdam waarin Emma Kirkby vier jonge zangers coacht.

Zondag 28 oktober om 14.00 uur | Sint Aegtenkapel | Emma Kirkby en Jakop Lindberg
Met ‘Like as the Lute’ - naar het gelijknamige lied van John Dowland - brengen wereldberoemde baroksopraan Dame Emma Kirkby en luitist Jakop Lindberg een intiem programma met tijdgenoten van Shakespeare uit het tijdperk van Queen Elizabeth, ook wel de Britse Gouden Eeuw genoemd. Tijdens dit concert hoort u liederen van o.a. Purcell, Campion, Holborn en Dowland.

Zondag 28 oktober om 16.00 uur | De Veerensmederij | Ekaterina Levental – De Grens
Deze muziektheatervoorstelling is gebaseerd op de dagboekfragmenten van Ekaterina. De zangeres en harpiste vertelt over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek.

Locatie

Theater de Veerensmederij
Soesterweg 330, 3812 BH Amersfoort

Sint Aegtenkapel
Het Zand 37, 3811 GB Amersfoort