HUIS G. | Via Berlin

Wanneer een stel zijn intrek neemt in een nieuw huis voelen hun buren, na mislukte pogingen om contact te maken met de nieuwe bewoners, al snel aan dat er iets niet helemaal klopt. Maar wat er echt schuilgaat achter de voordeur van Huis G. is gevaarlijker, ingewikkelder en explosiever dan ze voor mogelijk hielden. 

Waardoor raken en blijven geliefden verstrikt in een verraderlijk web van destructieve gedragspatronen? Welke rol speelt de buitenwereld? Wanneer grijp je als omstander in? Wat gebeurt er als niemand jou heeft geleerd hoe je van een ander kunt houden en als niemand jou heeft geleerd wat grenzen zijn?

Dergelijke vragen waren het uitgangspunt voor een confronterend muzikaal liefdesdrama met danser Laurent Delom de Mézerac en actrice Dagmar Slagmolen, bij een soundscape van de door de wol geverfde improvisatoren Remco Menting en Oene van Geel.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 27 januarijan 2024 20:30 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

Theaterkrant:

'De twee personages die in Huis G om elkaar heen dralen, spelen een spel van aantrekken en afstoten. Regisseur en choreograaf Pim Veulings toont ons twee dansende, bewegende lichamen die elkaar continu opzoeken en aftasten, maar regelmatig verstijven in elkaars bijzijn of juist doelbewust over de grenzen van de ander heen gaan. 

Slagmolen en Delom de Mézerac worden ondersteund door de live muziek van muzikanten Remco Menting en Oene van Geel, die hen (met een variatie aan instrumenten om het grote grijze blok heen) van een filmische en dikwijls emotionele soundscape voorzien. Ook zij voegen een mate van onvoorspelbaarheid toe. Meer dan eens zetten zij de toon voor de scène die volgt.

Huis G blinkt uit in haar associatieve beeldtaal. Decor, licht, muziek en lichaam werken interdisciplinair goed samen, met sterke, esthetische visuele composities als resultaat. Het verhaallijntje an sich biedt misschien niet genoeg stof tot nadenken, maar de som der delen – het wetenschappelijk onderzoek ook meegerekend – vormt een suggestief portret van een ingrijpend thema'

lees HIER de hele recensie

Reviews

Publieksreacties:

‘Ik heb nog nooit zo’n indrukwekkend weergegeven verhaal gezien.’

‘Vanaf het allereerste begin tot het einde toe zat ik met ingehouden adem.’

‘Geen woord gesproken; een hele geschiedenis in dans én muziek, weergaloos.’

‘Ik was flabbergasted na afloop.’

‘Huis G. blinkt uit in haar associatieve beeldtaal’

‘Weergaloos!’

‘Hij zindert na’

‘Ik ging slapen met beelden uit de voorstelling. Ik stond op met beelden uit de voorstelling. En hij zindert na. Dat zal wel duren’

‘Het kruipt langzaam onder je huid en laat je tot lang na de voorstelling niet meer los’ 

Makers

creatie: concept - Via Berlin | regie / choreografie - Pim Veulings | decorontwerp - Michiel Voet | kostuumontwerp - Dieuweke van Reij | geluidsontwerp - Robert van Delft | lichtontwerp - Wilfred Loopstra | muzikaal advies - Rosa Arnold

uitvoering: Dagmar Slagmolen |  Laurent Delom de Mézerac | Remco Menting | Oene van Geel | techniek AJ ten Napel

Locatie

Theater Veerensmederij 
Soesterweg 330

Gratis parkeergelegenheid

12 minuten lopen vanaf Amersfoort Centraal station. 
Uitgang Piet Mondiraanplein