Filmconcert ‘Man in het Wild’

Filmconcert ‘Man in het Wild’ – Jaco Benckhuijsen

Een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen voor zijn boek ‘Man in het Wild’ met de zeekajak bezocht. Op het scherm trekken beelden voorbij van zwarte lavastranden, ijsbergen en spiegelende zee, terwijl twee musici (Jaco Benckhuijsen en Joost Lijbaart) met pianoflarden, deinende ritmes en de ruis van wind en branding het gevoel uitdrukken van de wildernis, die alleen maar indrukwekkender is als je die alleen ervaart.

Musicus Jaco Benckhuijsen bezocht met zijn zeekajak de uithoeken van de wereld: hij peddelde solo langs de kusten van o.a. Vuurland, Groenland en de Aleoeten. Deze avonturen beschreef hij in het goed ontvangen boek ‘Man in het Wild’ (Uitgeverij De Geus). En natuurlijk lag het voor de hand om deze ervaringen ook te vertalen in livemuziek waarbij de natuur de hoofdrol speelt. Voor de filmbeelden peddelde Jaco met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland en schreef hij de muziek die samen met de filmbeelden het ‘Man in het Wild’ filmconcert vormen.

Voor de pauze geeft Jaco een lezing, met vele foto’s, over de zeekajaktochten uit zijn boek ‘Man in het Wild’. Daarmee kan het publiek ook kennismaken met de praktische kanten van deze avonturen.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 21 aprilapr 2024 14:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Reviews

‘..even boeiend als onalledaags.. de natuur is de artiest in deze..’ -De Telegraaf

‘Ik voelde me bevoorrecht om mee te kunnen reizen op zijn bijzondere tochten’ - Arjen van Veelen

‘Boeiende verhalen, vol vaart en verwondering..’ - De Volkskrant

‘Dit zijn gewoon echte avonturen, waar je veel van leert en die je stof tot nadenken geven. De natuurbeschrijvingen flonkeren.. Hij schrijft helder, onnadrukkelijk filosofisch.. prachtige foto’s..’ - Nederlands Dagblad

‘Je hebt een prachtig boek geschreven.’— Theodor Holman

‘Verdomde goed.. Lezen dat boek!’ - Alex Roeka

Makers

Jaco Benckhuijsen (piano, film, electronica) en Joost Lijbaart (slagwerk).