Help, Helikopterouders!

Alles wat je altijd al wilde weten over je opvoeders

Hilarisch herkenbaar theater over de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap – vanuit het perspectief van de héle familie.

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is?

Opvoeders heb je in alle soorten en maten. De grote overeenkomst: ze willen hun kinderen gelukkig zien. Maar…hoe doe je dat nou eigenlijk goed? Zelf zijn ze natuurlijk ook kind geweest, dus ze weten toch best wat wel of niet fijn is aan opgevoed worden?

Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn én de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt samen met jou in volle vaart door de wereld van opvoeden en opgevoed worden.  Laat je meevoeren door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma’s en pittige discussies. Een actuele familievoorstelling – voor alle kinderen, Pizzapapa’s, Loedermoeders en Dolfijnouders van 8 tot 108 jaar. 


Duur: 65 minuten
20 februari 2024

Deze voorstelling is onderdeel van Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
di 20 februarifeb 2024 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

“Het is natuurlijk de bedoeling van de voorstelling dat ouders en kinderen met elkaar in gesprek gaan en dat gebeurde na afloop van de voorstelling meteen. Dit is absoluut een aanrader!” – John Rouvroye, L1 

“Dat de acteurs zich kwetsbaar opstellen door te vertellen over hun eigen ouderschap geeft het stuk Help, Helikopterouders! extra geloofwaardigheid.” – Ivar Hoekstra, De Limburger

Reviews

“Ik vond het fantastisch! Zeker meer kinderen moeten dit zien.”- Leerling groep 5/6, BS De Duizendpoot

“Mijn drie kleinkinderen vonden het fantastisch en hun ouders hebben gegierd van het lachen!” – Maril, premièrebezoeker

“Fantastische voorstelling. We hebben genoten en hadden behoorlijk wat gespreksstof aan de keukentafel erna.” – Manon, premièrebezoeker

Makers

Laagland theater | regie & concept: Inez Derksen
Spel & tekstbijdragen: Kiki van Aubel, Evrim Akyigit, Aafke Buringh, Anton de Bies & Gürkan Küçüksentürk
Eindregie: Lennart Monaster & Annelies van Wieringen
Regieassistentie: Anne van der Vegt
Tekst: Sanne Schuhmacher
Vormgeving: Thierry Wilders
Kostuumontwerp: Sanne Puijk
Dramaturgie: Annelies van Wieringen