Het Orakel - Ekaterina Levental

“Waarom ben je zo bang om dood te gaan?”

Een mens op zoek naar god in zichzelf, een hedendaags passiespel. Gevangen tussen houvast en doel wil de mens ontsnappen aan het ongrijpbare mysterie, en verbeeldt zich een god naar eigen evenbeeld. Het Orakel laat een onvermijdelijke en actuele dialoog zien, op de kruisweg tussen eeuwigheid en vergankelijkheid. En als dan niets nog zeker is, rest ons enkel de zekerheid van het niets.

“Hoe maak ik wat ik niet verwacht
als ik ben die ik ben die ik tot in
eeuwigheid amen?”

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 31 maartmrt 2024 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Recensies

“In Het Orakel van muziektheatergroep Leks Compagnie is er wél sprake van een directe dialoog tussen God en mens, een gesprek tussen hemel en aarde … wonderlijke voorstelling … Buitengewoon intrigerend.”  – Patrick van den Hanenberg/Theaterkrant

Makers

LEKS compagnie is een samenwerking tussen Ekaterina Levental en Chris Koolmees. Sinds 2012 maken zij compacte muziektheater voorstellingen voor een breed publiek op zeer diverse locaties. De stijl is prikkelend, urgent, persoonlijk en uitdagend.
LEKS brengt ontroerende performances, confronterend actueel en altijd bijzonder dichtbij.

Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Zij werkt mee aan de producties van verschillende operahuizen en muziektheatergezelschappen en maakt eigen theaterproducties waarin zij haar talenten en mogelijkheden combineert.

Credits
Van: Leks Compagnie | Spel, zang, harp (opname): Ekaterina Levental | Tekst: Eva Gerlach, Sasja Janssen | Muziek: Franz Liszt | Concept, vormgeving en regie: Chris Koolmees | Met dank aan: Zusters en broeders van het Liobaklooster