Lente-uitjes: Dromenblazers (6+)

HOE KLINKT FANTASIE?
Vier jongens blazen dromen tot leven. Met de sleutels van fantasie openen ze deuren naar ongekende droomwerelden. Vol jeugdige verwondering en soms een tikje stout, dagen ze je op speelse wijze uit om mee te dromen. Of feestdromen. Of dansdromen. Of terugdromen.

Dromenblazers is een vrolijk concert waarin de vier mannen van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet op een magische wijze soepel switchen tussen verschillende muziekstijlen van Gershwin, Satie, Mahler en Dvořák. Want in dromen kan alles!

6+ voorstelling
Language No Problem


Zondag 25 februari 15.00 uur

Deze voorstelling is onderdeel van Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 25 februarifeb 2024 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033 2020929 Online bestellen

Trailer

Muziek

In Dromenblazers zal muziek te horen zijn van o.a. Gershwin, Bacg, Dvořák, Schumann, Goodman en meer.

Beluister HIER de Spotify afspeellijst van Dromenblazers.

Makers

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is al zes jaar een veel gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdige klarinettisten die zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Samenspel, hun liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek, kenmerken het kwartet. Het NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. In 2017 kwam hun debuut cd Ode aan Amsterdam uit, in de serie Tracks van het Koninklijk Concertgebouw. In 2019 brachten ze de cd New Amsterdam Stories uit met muziek van Bernstein, Gershwin tot Dvořák. Het ensemble houdt van muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen.

blazers Tom Wolfs, Jesse Faber, Bart de Kater en Sergio Hamerslag


regisseur Mart van Berckel
scenografie Vera Selhorst
regie-assistentie Merit Vessies
techniek Jessy van Adrichem
artistieke leiding Caecilia Thunnissen
met dank aan Erin Coppens

Dit is een productie van Oorkaan.