Het stoere prinsesje 5+

Louis van Beek schreef Het Stoere Prinsesje, een eigentijds sprookje voor iedereen die wil weten hoe je kunt worden wie je eigenlijk bent. Hoe voel je wat het juiste pad is voor jou? En wat kan je doen als de mensen om je heen een heel ander pad voor jou willen dan jij zelf in gedachten hebt? Een voorstelling over een prinses zonder prinsessenjurk, die ervoor kiest om geen koningin te worden maar te doen waarvan ze zelf echt houdt.

Daan ravotte en ze speelde,
al haar kleur verdreef het grijs.
Moe, en lekker vol met vlekken
kwam ze aan in het paleis.

“Och, och, och,” zo sprak haar moeder,
“jij bent echt een wildebras.
Wou je niet, mijn lieve dochter,
dat je soms een jongen was?”

“Nee hoor, mam, ik zit te denken,
wat ik later worden zal.
Advocaat, misschien professor,
of een hulpje in de stal?”

In Het Stoere Prinsesje nemen poëtische beelden en poppen je mee in het verhaal van prinses Daantje, die op zoek gaat naar haar eigen pad buiten de poorten van het paleis.
Een zoektocht langs modderige plassen, wijze uilen en zingende dieren.

Regisseur Shanna Chatterjee merkt al jaren op dat zij zichzelf en kinderen van kleur niet vaak vertegenwoordigd ziet in verhalen met universele thema’s. Schrijver Louis van Beek sprak hier regelmatig over met haar en vroeg illustrator Harmen van Straaten om het prinsesje in zijn nieuwe sprookje Het stoere prinsesje van kleur te laten zijn. Nu maakt Shanna Chatterjee van dat sprookje een voorstelling met een volledig diverse cast.

Deze voorstelling is onderdeel van Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.
 

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
wo 21 februarifeb 2024 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033 2020929 Online bestellen

Trailer

Makers

Theater Gnaffel

Regie
Shanna Chatterjee
Compositie Rik Eckhardt
Poppen Elout Hol
Techniek Valentijn van der Mieden

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Louis van Beek