Tempo (7+) Oorkaan

Wie het heeft over muziek, heeft het over tijd. En tijd is eindeloos, zeker als je zeven bent. Of zeven-en-een-half, bijna acht, volgende week, overmorgen, morgen, nog één nachtje slapen. Tijd is al helemaal eindeloos als je je verveelt. En tijd verdwijnt wanneer je wordt meegezogen in een wereld vol verwondering. Ze lijkt dan het alleroneindigst. Tot het opeens voorbij is. 

De leden van het Oorkaan Ensemble spelen samen als waren ze radartjes in een uurwerk. Ze beheersen hun instrumenten tot in de puntjes, en spelen in ‘Tempo’ westers klassiek, gaande van Monteverdi, Bach en Schubert, tot hedendaags klassiek werk speciaal voor hen gecomponeerd. Als Meesters van de Tijd weten ze in één seconde genoeg muziek te stoppen voor een minuut, en andersom. Ze versnellen, vertragen, keren om, en springen weer naar voor. 

Ongebonden aan bladmuziek, stoelen, of andere conventies met poten, laten ze de tijd tegelijkertijd vooruitvliegen én een klein uur stilstaan. Een theatraal concert als een zwart gat waar je in gezogen wordt. Totdat je er aan het eind weer uitvalt, op je stoel in de concertzaal. “Mag ik morgen weer?” vraag je. Goed dan. Nog één nachtje slapen.

Language No Problem

Kindermuziekweek: Zondag 14 april 15.00 uur

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
zo 14 aprilapr 2024 15:00 Veerensmederij - Amersfoort 033-2020929 Online bestellen

Trailer

Foto's

Muziek

Na de succesvolle producties ‘Vier!’, gebaseerd op Turkse muziek, en ‘Gong en de Vier Neuzen’, gebaseerd op Indonesische gamelan, duikt het Oorkaan Ensemble voor deze voorstelling in de canon van westerse klassieke muziek. Grote componisten voor kleine oren. De Oorkaan Methode maakt dit al jarenlang een feest voor jong en oud!

Je hoort Monteverdi, Bach, Haydn en nog veel meer! Het programma zit boordevol prachtige en tijdloze muziek, geschreven tijdens de Renaissance, Barok of Romantiek, of gewoon vorige week! In arrangementen speciaal op maat gemaakt voor de bijzondere bezetting van het Oorkaan Ensemble. Een theatraal concert met oorspronkelijk klassiek repertoire, waarin luisteraars van elk formaat zullen worden verrast en betoverd. 

HET OORKAAN ENSEMBLE
Oorkaan presenteerde in september 2021, ter ere van het 20-jarig jubileum, haar eigen ensemble met vier multi-getalenteerde, sprankelende, jonge musici van internationaal topniveau. Een mooie sublimatie van alles wat Oorkaan in 20 jaar aan artistieke signatuur en speelstijl heeft opgebouwd. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur zijn opgeleid in de Oorkaan Methode. Ze spelen alle muziek uit hun hoofd en creëren zo ruimte voor theatrale performance. Het repertoire dat ze spelen heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de klassieke muziek canon, dat wij het “mondiale klassieke repertoire” noemen

Recensies

Theaterkrant:

'Fysiek spel en muziek komen op sympathieke manier samen. Oorkaan vindt een gulden snede tussen snaar, strijk, blaas en percussie waarin alle werken die ze aandoen in hetzelfde jasje lijken te passen. 

Door de mix van instrumenten en arrangementen krijgen al deze componisten, van Beethoven tot Brahms en van Bartok tot Vivalde, een ondeugend randje. 
Soms zijn ze eilandjes, dwalend en zoekend, en dan weer vallen ze - muzikaal en fysiek - als puzzelstukjes samen tot één geheel. 

Makers

Musici Oorkaan Ensemble:
Harp Michela Zanoni
Klarinet Michele Mazzini
Bajan Robbrecht Van Cauwenberghe
Percussie Veysel Dzhesur
Viool Valentine Blangé

Regie: Rianne Meboer
Artistieke leiding Caecilia Thunnissen

 

Locatie

Theater Veerensmederij