Holland Opera

Holland Opera | Opera voor de Toekomst

Holland Opera is hét opera gezelschap van Midden-Nederland en is een van de culturele basisinstellingen van Amersfoort. Holland Opera heeft een innovatieve benadering van opera door de bijzondere locaties, doelgroepen, nieuwe composities, actuele bewerkingen en vormgeving. Holland Opera speelt drie producties per seizoen: een opera op een bijzondere locatie, zoals 2-jaarlijks op Fort Rijnauwen, parkeergarage Eemplein of de Werkspoorkathedraal, een kerstvoorstelling voor de hele familie in de Veerensmederij in Amersfoort en één reizende jeugdproductie voor de middenzaal.

Per seizoen worden 90 voorstellingen gespeeld voor 20.000 bezoekers. Naast de opera op locatie richt Holland Opera zich nadrukkelijk op de jeugd, waarbij kinderen met diverse achtergronden toegang krijgen tot opera en muziek. Deze voorstellingen verbinden en enthousiasmeren door actieve educatieve projecten, laagdrempeligheid maar vooral ook gedacht van uit de belevingswereld van kinderen en jongeren. De artistieke spil vormen regisseur Joke Hoolboom en dirigent en zanger Niek Idelenburg, decorbouwer Douwe Hibma, geluidsontwerpers Paul Jeukendrup en Tom Gelissen, en lichtontwerper Maarten Warmerdam.

Missie
Holland Opera maakt opera voor de toekomst die ontroert en betovert, die toegankelijk en actueel is en maatschappelijk relevante onderwerpen centraal stelt. De voorstellingen, waarin oude verhalen worden verbonden met de huidige tijd, dagen de bezoeker uit met geavanceerde composities en prikkelen tot kijken, luisteren en communiceren.

Doel
Met een aanbod dat een divers publiek aanspreekt, brengt Holland Opera nieuwe opera’s onder de aandacht bij jong en oud. Verdere ontwikkeling van jeugdopera en talentontwikkeling zijn essentieel.

Activiteiten
Holland Opera produceert grote opera's  op bijzondere locaties maakt nieuwe opera voor kinderen vanaf 6 jaar. Het gezelschap onderscheidt zich binnen de operawereld door het uitbrengen van volledig nieuwe, doorgecomponeerde opera zoals de klassieke operatraditie die kent, gezongen door klassiek geschoolde zangers, maar ingebed in het nu en gebruikmakend van cross-overs van alle hedendaagse stijlen.

www.hollandopera.nl