Zchepping

Na het succes van de Zapp Mattheus gaat het Amsterdams Bach Consort dit keer aan de slag met die Schopfung van Haydn. Het Scheppingsverhaal spreekt zeer tot de verbeelding van kinderen. Maar zijn we niet allemaal nieuwsgierig naar waar komt alles vandaan komt. Tweevoudig gouden griffelwinnaar Simon van der Geest schrijft een tekst voor twee vertellers. In de Zchepping vertellen een jongen en een meisje beide hun verhaal: de Bijbel en de Big Bang.

Het Amsterdams Bach Consort bewerkt opnieuw een beroemd Bijbelverhaal maar ditmaal in combinatie met het verhaal van Darwin. In de met gouden griffels bekroonde boeken van Simon van de Geest Dissus en Spinder lezen we niet alleen over zijn fascinatie voor de Bijbel en de mythologie maar vooral voor spannende verhalen.

Twee masterstudenten van de Toneelschool van Antwerpen vertellen samen het prachtige verhaal van het onstaan van de zee, het helaal, de dieren, de planten en mensen, de lucht en het licht. Was er een vinger van God of een Big Bang vanuit het niets? En Haydn? In zijn muziek hoor je paarden galopperen, de maan opkomen en ja: het licht aan gaan (niet schrikken).

Familieconcert voor iedereen vanaf 7 jaar.

Speellijst

Dag Datum Tijd Speelplek - Locatie Telefoon Kaarten
za 04 november 2017 16:00 Veerensmederij - Amersfoort 033 2020929 Online bestellen

Trailer

Makers

Muziek: Bewerking van Die Schopfung (Hob. XXI:2) van J. Haydn
Tekst: Simon van der Geest
Uitvoerenden: Amsterdams Bach Consort i.s.m. ensemble La Barca
Acteurs: Kenneth Cardon en Daantje Idelenburg